måndag 31 januari 2011

Så här sitter jag igen då... Eller...?

Nja det är dåligt med bloggandet känner jag. Sätter mig och tänker massor jag ska skriva ner men det stannar vid tanken. Inte så konstigt egentligen, jag har tusen tankar fast på allt möjligt så dom är svåra att få fatt i. Edvin är fortfarande hemma från dagis med snuva och hosta. Anton är ledig från skolan. I helgen har vi varit på tre kalas och nu känns det i kroppen. Jag är SÅ TRÖTT....! Går på reserven känns det som. Nu får dom gärna vara tillbaka på dagis och skola. Lite tystnad och lite JAG så jag kan sortera upp tankarna och allt annat som måste göras. Läsa massor av teori, fixa saker till bröllopet. Gaahhh listan kan göras lååång.
Nåja det är ju en del saker som faktiskt är rätt roliga att fixa så det kommer bli bra tror jag. Fast jag trodde inte att det skulle kännas övermäktigt att få ihop ett bröllop.. Shit vad mycket som ska göras och kommas ihåg.

Idag har jag tvättat städat och det gick som en dans efter jag pluggat in hörlurarna till min tjejigt rosa ipod. Stängde ut världen en stund och fick lite energi.. *L*

torsdag 27 januari 2011

Ny dag, tidig morgon..!

Stora hjärtat har åkt till Stockholm tidigt i morse, kommer hem i morgon. Edvin och jag låg kvar i sängen en liten stund innan vi var tvungna att kliva upp för han började hosta så mycket att han kräktes upp massor av tjockt slem. Han blir så olycklig när hostan slår till. Hoppas jag får i honom lite hostmedicin under dagen.
Anton har precis klivit in i duschen *kors i taket* Han skrek inte och gormade ingenting alls. Undrade bara om han måste...? VA...! Man tror inte att det är sant. Nåväl man ska njuta av den stunden så det gör jag då.. *njut*

Nu ska jag kolla att han är klar och så ska han iväg till skolan på en liten stund. och sen så är det bara ladda dagens första tvättmaskin.

fredag 21 januari 2011

Hej svejs igen...!

Dagarna kommer och dagarna går, allt händer i rasande fart känns det som. Hos läkaren gick det bara fint, fick en ny medicin utskriven som ska hålla jämt under dygnets alla timmar. Han hoppades att jag skulle komma att må bättre av det. Så det hoppas jag också då.
BUP mötet var också rätt bra. det blir en ny utredning på Anton för läkaren tycker att det finns vissa saker som tyder på att dom autistiska dragen blivit mycket större. Så det ska bli skönt när det är igång. Jag har velat detta länge nu. Så ÄNTLIGEN säger jag. Men lite nervöst känns det i alla fall.
I eftermiddag så åkte han iväg till sin pappa och det har varit väldigt tyst ikväll, inga bilspels ljud från hans rum. Bara passa på att vila öronen. Fast då har vi ju lill skrutten Edvin som surra sju stugor fulla.

måndag 17 januari 2011

Bara så där..!

Kommer jag på mig själv med att jag INTE orkat öppna bloggsidan på länge. Väldigt konstigt för att vara jag. Jag som älskar att följa allt som händer hos er allihopa där ute. Det har bara inte funnits minsta lilla gnutta till energi i kroppen. Jag har mått illa, haft ont i huvudet, får jätte ont när jag sitter vid datorn. Haft mycket mera ångest och så trött så det är jobbigt bara. På onsdag ska jag till läkaren dock för jag vill verkligen inte gå omkring och känna så här. Troligtvis så är det bara att ställa in medicinen lite. Den som reglerar och drar ner pulsen. Jag hoppas på det i alla fall. Känner mig riktigt glad kortare stunder under dagarna i alla fall och det är ju positivt.
Synd bara att det inte kan hålla i sig.
Helgen har varit en bra helg för Anton i alla fall. Glad och lycklig för att få vara ledig lite. Han sa i fredags - Skolan tar kål på mig....!
Jag funderar fortfarande hur det kommer gå till hösten..? Kommer han klara att gå över till årskurs sju.....? Det är den stora frågan det..
Nåja det visar sig. I morgon är det möte på BUP. Få se vad det ger..
Hej på er alla fina människor.

fredag 14 januari 2011

Inte haft lust bara....!

Nä lusten tryter verkligen just nu, en viss herre i huset har börjat ha världens utbrott igen. Gapar, skriker, kastar saker, smäller i dörrar, sätter sönder saker han kommer över bara för ATT..! Så leds att jag blir galen snart. Låter illa med munnen och det är verkligen INTE snälla saker som kommer. Det är döden hit och dit och det är hotelser om allt möjligt. Nä nog har man haft det lugnt under lovet, det kan jag säga. Nu är monstret tillbaka. Känns som att det har varit på semester.

Det är ju tyvärr så att lillebror i huset inte alls mår bra när det blir så här, det är så synd att det ska måsta vara på det viset. Han är så söt, försöker säga små råd åt Anton, tex att om du är snäll så blir det bra och att om han slutar vara arg så blir vi glada igen osv. Det tråkiga är ju att Anton blir så jäkla galen och skriker så mycket onödigt och osant. Tex om man tar honom i armen för att han ska hejda sig, så gapar han att man nyps, slåss eller annat som man inte gör. Och det känner jag är inte acceptabelt på några sätt eller vis. Men så har han alltid gjort, så jobbigt psykiskt och man vill knappt ta i honom alls.

Nåja nu ska jag försöka få iväg honom till slöjden som han förövrigt HATAR att gå till nu för tiden. *suckar* Förut älskade han att göra fina saker att ta hem till oss.

tisdag 11 januari 2011

Tutar och kör......!

Ja vardagen är igång igen nu. Rätt in i verklighetens alla funderingar och huvudbry.
Följde Anton till skolan igår som jag hade lovat, tunga suckar och långsamma steg. Måste jag..? Undrade han. Självklart blev ju mitt svar som vanligt. Men inom mig så lät det annorlunda. Man funderar ju på hur det känns med *vanliga barns ovilja* till skolan. Inte tror jag dom slänger igen dörrar och skriker och svär, kastar grejer och sig själv på golvet. Säger att dom inte vill leva mer osv osv. Men kanske dom gör det..! Jag vet inte...?

I alla fall så kom vi till skolan och han ville inte gärna gå in i klassrummet, men jag tog täten och peppar peppar han kom efter. Svarade dock inte gärna på tilltal under den tiden jag var där. Nickade och skakade på huvudet bara när läraren frågade honom nåt. Han satt och *plockade* i sina händer. Som han gör när han blir stressad, ledsen eller obekväm. Ibland ser hans händer rent hemska ut.
Han kom igång med lite jobb innan jag gick, men nog var det motigt. Jag gick när rasten började.
Funderade under dagen hur han hade det, men det hade varit bra. Han ringde efter skolan och var själaglad att han skulle få gå med hem till en kille i klassen.
Så härligt underbart att han fick vara med för en gångs skull.
Mamma hjärtat ler då. Tänk om det alltid kunde få vara så.

I dag har dom språkval på högstadieskolan så han var mega stressad och ville inte alls gå dit, men trots sura miner och hårda ord så gick han till sist. Men ni skulle ha sett vilka tunga och långsamma steg han hade.

Hoppas resterande dag blir en bra dag för honom.

söndag 9 januari 2011

Kvälls harmoni eller.....??

Har just badat klart bägge barnen, blir allt för lätt ett herrans liv. *pust*
Anton vill först inte.. *arg o sur* Men sedan så frågade Edvin så snällt om han ville bada med honom.. Hör och häpna...! Det ville han. Gick bra en stund sedan blev det lite för mycket bus. Och jag var liiite delaktig där faktiskt ;) Sprutade vatten på dem.. Man får skylla sig själv då om det blir livat i holken.
Anton absolut HATAR att bli smörjd med salvorna för exemen så det var rätt högljudda protester och klagovisor där.Tyvärr så är det ju ett måste för han har såna hemska sår och exem nu på vintern. Men nu är det gjort och kvälls lugnet har infunnit sig. *härligt* Bara mamma i huset som ska landa lite efter allt tjoande.

Inte så lätt att veta...!

När Edvin var hos mamma och Gunnar sist, så damsög Gunnar och Edvin tyckte tydligen inta alls om det. När vi satt på bussen på väg hem så pratade han med Sin pappa i telefonen. Då kom det en harang om att Gunnar gjorde nåt som han inte gillade, han damsög men med en sån där konstig grej som vi inte har sa han, vadå tänkte jag, då sa han till Hans ja men en sån där grej som ligger på golvet och har hjul o låter illa..................!! Det har inte ni tyckte han...! *skrattar gott*
Nä det är ju helt sant för när vi byggde huset så satte vi in central damsugare och då se han ju bara en slang man sätter in i väggen. Inte är det väl så lätt så. Han var ju bara ett år knappt så hur ska han veta.
Men man liksom bara tar förgivet att nog vet barnen allt. Men så är det ju inte alls *L*
















fredag 7 januari 2011

Edvin märker allt..!

På nyårsafton när vi åkte till Kalix så somnade Edvin efter många om och men i bilen, jag tog fram telefonen för att fota honom, tog denna bild då..!
















Sedan skulle jag ta en till, då sätter sig ungen upp och poserar. *skrattar*





















För att sedan återgå till detta..!















Lilla tokstollen, han gör så mycket busigt och skojigt vårat lilla hjärta.

torsdag 6 januari 2011

Och sen då..?

Ja inte har jag sovit många timmar natten till idag, nu börjar det kännas i huvudet och kroppen. Man ranglar omkring som en zombie en bra stund på morgonen innan man kickat igång kroppen och knoppen.

Vi åkte en snabbis till storheden i förmiddags
för att fixa en ny övningskörnings skylt då den förra blåste bort när jag körde från mamma och dom på nyårsdagen, då passade jag på att titta in på HM. Till min stora lycka hittade jag en extra vinter jacka åt Edvin. Löjligt billigt var det. Sånt gillar jag.
Synd bara att jag inte hittade nåt till Anton, men han är mera kräsen nu och det ska inte sitta åt någonstans, inte klämma eller vara knöligt. Då blir det ett himla liv.
Igår trodde han att han skulle få gå ut med bara mjukis byxor och T-shirt under jackan. Oj vad han gapade och lät när han insåg att jag menade allvar med mera kläder. Sedan var det ju givetvis mitt fel att det var tjock och knöligt. Och jag var inte en bra mamma sa han.

Trött blev jag och givetvis arg då jag inte orkade ignorera utbrottet.

Mycket framtids funderingar nu då det inte är helt klart hur det kommer bli till hösten, jag försöker trycka undan allt,, om jag lägger det under kudden så finns det inte.. *suckar* Nääe inte riktigt sant va..?
Men faktum kvarstår att han inte har några riktiga kompisar och att en del riktigt behandlar hon
om som skit rakt av. Och nu kommer tonårs tiden. *jippi* eller *not*



Men en go unge är han ändå....!

onsdag 5 januari 2011

Tunga ögonlock..!

Idag känner jag mig trött och sliten, det börjar komma ikapp mig att jag inte sovit bra på flera nätter nu. Bara ligger och vrider och vänder på mig timme ut och timme in. Åhh jag hatar det.......!!
Jag skulle verkligen behöva ladda mina batterier känns det som. Om det ändå bara vore att stoppa in kontakten i el uttaget. Ingen vore gladare än jag då.

I går var jag en tur och retur resa till Kalix, skulle göra några tester som visar vägen vidare till ett nytt jobb. Hade med goaste Edvin som ressällskap i bussen, och som han sjöng och höll låda. Sen när jag var och gjorde mina grejer så var han hos mormor, Josse och Gunnar = en väldigt glad och nöjd liten herre på vägen hem sedan. Men bussresan blev lååång, brukar ta ca 1 timme och 20 minuter, fast igår tog det två timmar nästan exakt på hemresan. Ditresan var mera i tid och tur var ju det för annars hade jag kommit för sent till mitt möte.

Anton bad mig igår att ringa till hans pappa för han ville åka dit tidigare än fredag som var tänkt. Så det gjorde jag och han ska åka dit idag. Lite snopet, Inte så många dagar hemma alls detta jullov. Men och andra sidan lever han sitt liv med oss här hemma nästan alltid så det är väl som det ska att han vill iväg ibland. Blir bara förvånad ibland då han verkligen vill dit, eftersom han annan tid kan vilja vara hemma i stället. Ska snart gå upp och väcka honom, men inte riktigt ännu. Han har sovit dåligt han med inatt. Vid två kom Edvin över till oss och då var Anton upp och hade inte kunnat somna alls. Han gick och lade sig i Edvin rum (vägg i vägg med oss) Där somnade han och sover gott än.


söndag 2 januari 2011

Nu är glada julen slut, slut, slut...!

Julegranen åkte ut ut ut....! Oj så skönt, men ack så tomt. Saknar julmyset redan. Men nu är det faktiskt skönt att få ha det som vanligt igen.
Vi har haft en riktigt bra jul, och tomten hittade hit, trots att vi var hemma hos oss. Edvin funderade kring det mycket. Det var ju bara det att han tyckte att tomten hade alldelens FEL kläder på sig ju. Man ska ha en tomte med röda kläder tycker han. Mycket viktigt. Nästa år måste vi be om det säger han.




















Ja det är väl bara se till att göra honom till viljes då. Lilla gosetrollet vårat.
Jag tror att han har surrat oss fördärvade denna ledighet. Han pratar och sjunger hela dagarna så ingen annan får en syl i vädret.

Nu är det snart dags att sova ser jag, ville bara kika in en snabbis för att visa att jag finns kvar. Får skriva ett bättre inlägg imorgon..
Kram allihopa.