tisdag 27 januari 2009

Dagarna går..!

Igår var jag till läkaren, hon pratade bara om Anton....??? Ursäkta mig, var det inte min tid idag..*fundersam* Efter det så åkte jag och köpte en blomma till AnnLouice, tog med mig den och for til skolan. Missade precis Antons gympa, jag hade lovat att hinna dit. Men jag hoppade av bussen och sprang sista biten till skolan för att hinna dit före han. När han kom så fick han lämna blommorna. Hon blev så glad..*L*

Jag var helt slut och hade tänkt gå hem, men Anton ville att jag skulle stanna, han jobbade på duktigt. *kul*

14.45 gick vi och hämtade Edvin på dagge. Han tjöt av glädje lillgubben. Medans vi traskade hem så lovade jag barnen att åka till badhuset, så efter vi ätit en snabb middag så packade vi oss iväg. Det var så kallt i vattnet. Brrrrrrrrrrrr. Men kul..
Edvin var med mig i damernas, superduktig unge. Go och glad.
När vi var klara åkte vi hem och åt våra alldelens färska semlor Hans hade överraskat oss med. *mums* Men urk vad jag började må illa på kvällen, jag trodde jag skulle krevera.

Vaknade i morse och mådde bra igen.. *hurra*
Anton kom ihåg att han hade sin första trumpet lektion 8.15. Då bestämde jag mig att följa med och titta. Det var jättekul, jag skulle vilja spela. *förvånad*
Han tyckte det var så pirrigt, men glad att det var igång äntligen. Och duktig var han. Jag hoppas han fortsätter spela.

söndag 25 januari 2009

Helgen..!

I lördags var vi till mamma på kalas. Firade henne och Kjell. Edvin var solskenet själv, överlycklig att det var kalas och TÅRTA.
Hans favvo (kalas). Gotrollet Hannah var så mysig, vi pysslade på med diverse tjej grejer..*L* Tjusiga naglar fick vi iallafall. Även om jag nu tjuv tog bort min färg. *Illröd* Hannah tyckte det var tjusigt..*skrattar* Go unge..!

Hans slocknade direkt han nattade Edvin på kvällen, var bara upp och borstade tänderna.. *skrattar* Jag lade mig och tittade på tv för jag vill inte vara ensammen uppe på kvällen. Blääää.

Inga roliga saker fick jag nu ikväll höra från någon jag tycker om och det var inte så kul. Jag hoppas att det ska bli bra iallafall för jag tycker att det är en fantastisk person. Det kändes iallafall bra att hon ville berätta det för mig.

Anton är bråkig nu när han ska sova, kräver, gapar och skriker, jag blir ta mig tusan galen. Han respekterar inte nåt när han är på det humöret.Hans fick nyss gå in dit och vara jätte arg, att han inte ger sig utan att man ska bli galen.Energin tar slut på en sekund käns det som. Och nu känner jag att tankarna ligger på annat håll.

fredag 23 januari 2009

ZzzzzZzzzZzzzzz..!

Trött och uppvarvad är jag ikväll, vet inte varför. Kroppen kan inte riktigt slappna av.

Anton och jag var och hämtade Edvin på dagis idag, innan vi åkte in till busstationen. Anton åkte till Micke, en extra helg efter allt hans tjat. Vill han vara där så varsågod. Så länge dom tar emot honom så är det ju bara bra.

Edvin blev då så glad när vi kom, han hade längtat efter Anton sa han..*L*
Och så fick han ju åka buss, det gillar han ju extra mycket.

Nu har Edvin gått och sova och jag ska se på tv innan jag försöker komma till ro och sova. Jag önskar mig en sovmorgon, men jag vet att skrutten vaknar tidigare än man vill. *skrattar* ZzzzzZZZzzzzzZZZZzzzzzZZZzzz

Vad händer..?












Märkligt..! I går kom Anton hem från skolan och var så värre lugn och harmonisk. Under dagen så hade han ringt hem och gråtit att han inte hade fått äta för sina vikarie fröknar,och så skulle han inte få åka och bada, han hade tjorvat tror jag. Sedan när han kom hem så sa han att rektorn hade kommit och sagt åt dom. Sedan hade dom ätit lunch och så hade han skjutsat Anton till badhuset.
JA ungen var så värre trevlig och munter. Lite eftertänksam också tror jag. Vet ej varför.

Sedan på eftermiddagen kom Bert och Vanja hit. *dom har börjat pigga på sig lite* *hurra, hurra* Edvin var så glad och nöjd. Dom var här och så fick jag och Hans fara och handla i lugn och ro. Milda tider så skönt. Det är så konstigt att bara vara vi. Nästan så man har glömt hur det känns att vara vuxen.
När vi kom hem fikade vi och så när Bert och Vanja åkt så nattade jag en Leende Edvin.. *skrattar* Han låg i sin säng och kastade luftpussar och bara log åt mig hela tiden tills han somnade.
Sedan satt Anton och jag vid tv:n en stund. När den var nio klockan så fick Anton gå och lägga sig, hör och häpna..? Det gjorde han utan att bråka, helt tyst var det i hans rum. Han somnade vid halv tio och vi var alldelens förstummade. Det var duktigt tycker vi.
Vilken kväll......!!!!

Imorse har det varit rätt lugnt och nu är alla där dom ska vara på jobb,dagis och skola.
Bara jag som sitter hemma och skruttar på med diverse. Har konstigt i bröstet och lite hjärthopp, så jag roar mig med att försöka tänka på annat.

torsdag 22 januari 2009

Äntligen..!

Har jag fått tummen ur röven och satt ut Edvins POP overall på blocket.
Tog mig ordentligt i kragen och satte mig ner, nu är det bara REIMA overallen kvar att lägga ut, men jag får lov att vänta med det tills vi köpt en ny till honom. Ungen kan ju inte gå naken. Han växer så det knakar. Måste ha nytt allt *hjälp*

Tack och lov..!

































Igår hade Anton med sig en kompis hem, han var här till 19.30 . Jisses vad skönt med lite lugn i huset. Dom såg film och spelade tv spel. Åt middag och fortsatte med sina bestyr.
Edvin var på bra humör, han spelade ett Ludde dataspel med Hans en bra stund, tyckte visst det var jättekul. Jag lade mig på sängen och läste.. Otroligt skönt att bara få vara ifred ett tag i sitt eget hus.
Anton somnade relativt snabbt och bra igår med löfte om att få spela på Hans dator idag om han var snäll. *muta* *L* Verkade fungera hipp hipp.

Har haft lite småstickigt i bröstet sedan igår, vet inte vad det är. Blä, jag tycker inte om att ha obehag.
Nu ska Anton traska till slöjden snart, sedan till skolan med vikarier. Inte muntert tydligen.
Jag själv ska väl göra nån nytta. Och ringa VC om en tid, medicinen är slut.

onsdag 21 januari 2009

Semester på obestämd tid...!

Det skulle jag vilja ha,, eller att Anton hade. Så man inte måste ligga 200 steg före hela tiden. Man blir snart gråhårig av att all tid upptas till honom. Och så tycker han ändå att vi bryr oss om Edvin bara. Fast vi nästan alltid frågar honom med om saker. Men han vill ju inget.
Nu i veckan så har Annlo varit sjuk och så har Lotta åkt iväg på kurs. (tror jag att det var iallafall) Så nu har dom vikarie och Han har redan ringt hem flera gånger, plus varit hem och hämtat skrillorna. Sen var DET inte bra, då fick jag gå dit med mina.. Det verkade funka.

Jag stötte på Carin, hans gamla fröken. Snälla rara goa omtänksamma underbara människa. Finns nog ingen som henne. Kändes skönt att få prata av sig en stund.
Hon är ju den som jag litar mest på och hon säger så bra saker, som man tar direkt in i hjärtat.


Tyvärr så tror jag minsann att jag är ganska så bitter och arg just nu och det spelar en stor roll i ens välbefinnande.

tisdag 20 januari 2009

Till salu..!

En elak sur skrikande skitunge. Någon som känner sig manad där ute..? Näe kunde väl ana det..!

Ja jag vet inte vad som flugit i ungen, på sista tiden. Skriker mest och är ful i mun. Igårkväll så la han sig vid åtta, jag låg i sängen en stund med honom, sen när jag gått så började han leva om och skrika. Edvin vaknade och var ledsen, men han somnade om ganska snabbt när Hans gick dit. Efter sjön suger på kanal 5 så lade jag med honom i 20 minuter till, han somnade inte då heller. Medans jag vek tvätt så skerk han igen så att Edvin vaknade och då lade jag mig där och Hans tog tag i Anton. Han fick vara riktigt arg, men det hjälper ju knappt vad man gör. nu bara gnäller han och gormar att han vill bo hos pappa.

Har sagt till honom att det ligger hos pappa...

Anton behöver verkligen se att en vardag hos pappa inte bara är en kravlös dag varje dag. Han behöver se en riktig vardag med läxor och allt annat som tillhör.

Idag har jag iallafall varit till stan och köpt Anton ett par täckbyxor plus mjukisar till Edvin.

söndag 18 januari 2009

Söndagen började konstigt..!

Farfar Bert hade under natten fått åka in på akuten för att han hade fått svårt att andas två gånger. Mycket läskigt. Hans var blek och fundersam. Men det blev lite bättr sedan Vanja kom hit och åt en smörgås medans hon väntade på att läkarna skulle gå ronden.
Sedan ringde hon dit och han skulle få åka hem, proverna visade inget, värdena var bra.
Sedan vet vi inget mer för dom skulle åka hem och vila, hade ju inte fått mycket sömn under natten. *stackarna*

Nu är Tobias och Jesper här och leker, men Edvin är då så sur och otrevlig. Trött fast han har sovit. Konstigt...???

Snart ska vi åka och hämta Anton vid bussen, jag hoppas innerligt att han tänker vara på bättre humör än vad han har varit. Känns inte som att man har längtat så mycket efter honom *tyvärr*


lördag 17 januari 2009

Mupparna..!

Tittar vi på nu (edvin o jag) Hans sitter på sitt favvoställe och läser. *smile*
Jag är förkyld och känner mig sliten, känner inte så mycket lukt och smak när jag ska äta. Bara torka rinnande näsa hela tiden.

Idag har vi varit en sväng och tittat på tapeter till övervåningen, finns såååå mycket att välja på att man blir snurrig. Nää det får vi klura på ett tag. Edvin var lite trött o sur så han tjoade lite då och då, men duktig iallafall.

Hjärtat lagade middagen idag, för jag orkade inte alls, jag fick lägga mig en stund. *tack tack*

fredag 16 januari 2009

Fridfullt...!

Vaknade till i morse och mådde rutten apa.Har vaknat tusen gånger under natten för jag kände mig så konstig.. Blä jag ville inte bli förkyld, det är inte angenämt. Värker i skallen och knakar i näsan,öronen och bihålorna. Fy sjutton. Jag håller mina tummar att jag ska slippa få hög feber.

Edvin sover nu efter en tjoig dag, han har varit väääldigt knällig och klängig. Anton har åkt till Kalix, det känns hemskt att säga men det är så jäkla skönt. Man har inte fått vara avslappnad en minut. Han har varit så upp och ner. Och väldigt ful i munnen.

Jag har gossat ner mig i soffan och ska bara slappa, så gott det går med snorig näsa..*L*

torsdag 15 januari 2009

Varm..!

Stackars Edvin, 40.0 nu, det hjälper ju inte med febernedsättande, bara tar ner den ytterst lite. Han ser så trött och sliten ut.
Kan inte alla människor få bli friska snart från denna hemska influensa.
Det är ju var och varannan som är dålig nu.

JAg skulle mer än gärna lägga mig för natten snart, har inte sovit så mycket inatt sedan Anton väckte upp mig, han hade hört nåt bakom fönstret. Äsch sa jag och lade mig igen. Hmmm givetvis så var ju min hjärna igång sedan, nog hörde jag ju lite dunsar och ljud. Kanske det var tjuvar iallafall. Låg länge och bara blundade med ett öga, kunde inte somna om alls på länge.
Hade lust att sätta en stor lapp på dörren att Här är vi bara fattiga finns inget att vilja ha..!

Nåja mitt arma jag somnade iallafall till sist. ZzzzZzzzZzzz

Jaha...!

Skolan ringde just fre 12.00 Anton var så hängig att han inte ville äta. Han var blek som ett spöke. Jag bad dom skicka hem honom bums, han har legat i sängen sedan dess faktiskt. Men ingen feber iallafall. Inte har han velat äta så mycket heller. Jajja det kommer till kvällen.
Nästan med säkerhet kan jag säga att jag tror han hade lite dåligt samvete för i morse också.

Jag tyckte det var så fint att *rätta* fröken hade skyndat sig slöjden efter jag ringt och sagt att han skulle komma.
Ungen hade kastat sig runt halsen och gett henne en stor kram.
Med det kan man ju säga att det blev han glad över...*L*

Galen morgon..!

Allt har varit upp och ner. Anton har varit alldelens galet sur och bara vägrat ta medicin och göra sig klar. Till Hans har han bara surat och sagt fulord, försökte få med sig Edvin på det, men se det lönade sig inte. Hans tog in honom i hans rum.
Efter mååååånga om och men så tog han sig iväg till slöjden, men sent. Det visade sig också att jag hade informerat om fel fröken(jag sa det jag fått höra igår) O det var visst ändrat. Han blev inte glad. (fulord) Till och med från mig. Jag blir tokig ibland. Allt blir svart, all energi är som bortblåst. Allt blir bara skit.

Om man säger att man inte orkar mer, så måste man ändå orka. Om och om igen..Nu har jag sagt det en miljard gånger och jag har verkligen inte mer energi, nu är man nere på botten igen. Jag kommer nog aldrig att få bli friskare.
Man tar från resurser som inte ens finns.
AaaaaaaaaaaaaaaaRrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrGrrrrrrrrrrrrrrrrrr................!

onsdag 14 januari 2009

Eftermiddag..!

Och huslig karl. Han diskar. *L* Jag har så himmelens ont i huvudet och nacken. Men det löser sig. Edvin har 39.9 i feber, går ner till 28.5 ca med suppar. Ändå orkar han busa emmelanåt. *rackarungen*
Anton har tråkigt och håller mest till i sitt rum med datorn. Han har varit ganska pigg idag.
Hans kom hem tidigare för dom hade packat klart inför flytten på fredag.

Bus..!

Det är väldigt mycket bus här idag, märks att dom börjar vara pigga. Iallafall Anton är feberfri. Edvin har 38.1. Men busar ändå, han har blivit rastlös av att vara hemma gissar jag.

Jag orkar inte ta tag i dom just nu, gjorde nåt med nacken i morse och det gör ont hela tiden när jag rör på huvudet *typiskt* Inte så kul när man behöver göra praktiska saker.

Ska snart göra lunch åt galningarna *skrattar*

Hoppas edvin vill vila en liten stund sen, annars så blir han så trött och sur sen.
Och orkar inte se bollibompa ikväll.

tisdag 13 januari 2009

Trött...!

Jag är så trött,så trött. Vill gå och sova nu. Men Anton är inte på sin soligaste sida. Han har börjat piggna till och då kommer humöret fram. Han vill vara vaken länge och allt möjligt. Men så blir det inte, han ska snart lägga sig, han sover med oss igen för han har blött näsblod hela dagen till och från.

Få se om dom klarar sig utan feber imorgon. Idag har bara Edvin fått en supp i morse, då var han varm som bara den.

Jag hoppas dom snart är friska.

Blähäääää..!

Båda barnen blev jättefebriga igen på eftermiddagen igår. Edvin 38.6 o Anton 39.9 Bara ge dom febernedsättande och ordinera vila. Anton var lite uppspeedad ett tag och kämpade emot allt vad han kunde. Han tyckte att han klarar sig. Han tog till sist en tablett till på kvällen och då kräktes han.. Blä.
en Hans var snabb att ta upp det, jag blir mesig bara. Men tvättade en matta och torkade lister iaf.
Sedan så fick Anton sova inne med oss. Han vaknade med världens näsblod i morse, upp och torka, sedan fick jag honom att somna om, fast Edvin som kom upp yrvaket efter oss tjoade på i sängen och ville inte sova mer. Jag har legat i soffan trött som bara den, men han har varit rätt snäll och gooo. Nu har Anton fått lov att sitta vid sin dator ett tag, Edvin vill ha gröt till lunch så det måste han väl få..*L*

måndag 12 januari 2009

Pigga för stunden..!

Febern har gått ner på båda nu, det märks. *L* Nu är det mest bara jag som är svintrött. Men det är bara att hålla sig vaken, eller slumra till i fåtöljen en stund.
Edvin håller på att tömma sina leksaksresurser på golvet och möblerna. Han leker så värre bra just nu. Körde med bussen över Anton, inget skrik eller gapande. *kors*

Längtar...!


Jag skulle gärna vilja ha lite sommar nu. Är så trött på konstigt vinterväder. Nu är det plusgrader igen och blåser massor.
Anton och Edvin har fortfarande feber, vi har sovit dåligt Hans och jag, vridit och vänt oss halva natten. Anton har hostat och andats tungt. Kom upp och var varm som ett element. Han ligger på soffan och vilar nu. Edvin ser på tv, han börjar vara rastlös när suppen hjälper ner febern.
Lite får man smålee för Anton är stilla och mår såååååå dåligt, han har inte varit sjuk på länge så han kommer inte ihåg hur det känns.

söndag 11 januari 2009

Helgen...!

Oj helgen har gått fort, vi var på innebandy match i går. Edvin var inte på så bra humör tyvärr, gnällde och var allmänt negativ. Jag trodde han var trött. Men på kvällen när efter vi varit ute en stund och lekt, så tempade jag honom och han hade ju 38.8. Inte undra på att han var slokig.
Han sov rätt gott under natten. *skönt*

I morse så har det varit lungt här hemma, konstigt med tanke på allt,,tills det visade sig att även Anton fått feber 39.6
Så två slokiga ungar har legat i puffen och sett på Kung Fu Panda.

Bert och Vanja har varit här under dagen, Hans o Bert har grejjat uppe på vinden. Ohhhhh bara det blir klart snart. Jag vill fixa o dona. Edvin o Antons rum är i princip helt klara iallafall. Bara elen kvar.

Vi har fått ha fisk avsked idag, en av fiskarna hade fått ludd i ögonen så vi tog upp den och spolade ner den i toan. Edvin blev arg på toan. Han tyckte nog inte att det var så ok att göra på det viset.

Nu är jag slut o trött för idag

fredag 9 januari 2009

Märkligt beteende...!

Anton skulle ha varit hos pappa sin i helgen som var, det glömde jag totalt bort, men Anton ringde dit under torsdagen för att kolla om han fick komma för han var sugen på det. Nääee det gick ju inte, för han skulle ju jobba. Nåja när jag ringde dit i veckan för jag var spyleds på bråk så påpekade han kvickt att denna helg inte var hans utan det var förra. Vilket jävla beteende, han tog alla sina chanser att mörka det när Anton ringde, synd att jag var så virrig att jag inte hade koll på helgerna, för då hade det blivit andra bullar av.

Förbannad är ett milt ord för vad jag är. Inte en susning om hur han fungerar i vardagen har dom, jag tror inte att dom ens vet vad ordet trött innebär hemma i vårt hus. Och för att vara helt ärlig..!! Jag tror att dom skiter i det.


Nu är jag ensammen hemma iallafall, tyst och stilla. *skönt* Senare ska jag till sundis och titta när Anton har skridskoåkning på gympan. Efter det ska jag hämta Edvin på dagis. Han bad om det imorse..*lillskrutten*

torsdag 8 januari 2009

Nervöst...!

Ja det är hemskt, men man är nervös i sitt eget hus om kvällarna. Sitter på nålar och väntar in att Edvin ska vakna och gråta. *stackarn*
Vi blir lite nippriga allihopa.

Idag ville barnen absolut ha pizza till midddag, vi veka föräldrar gav givetvis efter *skäms*
Nåja det blir kött o potatis imorgon. *gott*

Hans och Anton har varit ute i garaget och donat lite i eftermiddag, Edvin har lekt och jag har surrat med Sara. *välbehövligt*

Vardag igen..!

Ja nu är det slut på julens alla helgen. *skönt* Det har varit kul att ha alla hemma, men med en sur och tvär Anton så är det skönare med skola igen. Kanske han kommer till sig med alla sina rutiner nu och blir lite mindre arg. Man kan bli mer än spyleds på allt skrikande och gapande jämt.Men mellan varven är han ju såklart väldigt duktig ändå. Han är mer lugn än andra ungar, vilka jäkla påhitt en del kan komma på. Man blir fundersam ibland. I dessa fall kan jag då vara glad att Anton är som han är. Ganska feg egentligen, hålla låda det kan han, men det är väl oftast det enda han gör. Medans andra gör mer än så. Usch...!

Inte så lätt att komma till underfund med livet när man är liten.


Edvin har börjat sova dåligt och vaknar hela tiden och bara skriker, vi gissar på växt värk, men man undrar ju ändå när det är var endaste kväll. Så våran sömn är väl inte det bästa, men säg när den har varit det. *L*

Fast jag gillar att vara uppe från morgonen ändå, man hinner med massor då.
Nu har jag ute sängkläderna -22,6 ute. Alla kvalster dör. BRAAA.