söndag 31 januari 2010

Paul Potts forever and ever......!

Absolut en av mina favoriter.....!!


Så söt så man blir galen....!




Vilken duktig liten kille *L*

lördag 30 januari 2010

Rock Edvin

Grattis Benyamin....!

God morgon på dig...!

Här är vi uppe sedan ett tag tillbaka. Edvin vaknade först *inte ovanligt* Han lekte en stund i sitt rum så vi fick dra oss ett tag, men sen ville han ha sällskap =) =) Då blev det pussar och kramar så vi skulle smälta och vakna till =)
Nu har han täcket och pappa nermysta i sackosäcken framför t
vn. Hur bra som helst. Jag tror att det är det bästa han vet, att få vara med pappa.















Anton sover ännu, han v
ille ha sovmorgon =) Trött efter en skolvecka som inte alls har varit toppen för honom. *stackarn*



fredag 29 januari 2010

Snart dags för ZzzzZzzz..!

Har just sett klart filmen Sommaren med Göran. Den var avkopplande och lite skämmig *skrattar*
Så snart är det dags att krypa ner under täcket och läsa lite.

Natti natt


Hipp hipp hurra..!

Mamma fyller år idag, vi är inte där och firar, det är ju så kallt att köra alla dom milen i den här kylan. Och våran bil har ju blivit helt galen på sista tiden. Vi ringde nyss och grattade iallafall. Edvin först, han var så duktig =) =)

Grattis grattis lilla mamma...!

Varför..!

Måste jag alltid behöva bli arg på Anton...? Nu var han nyss hem och hade skippat gymnastik kläderna så han blev utkastad från gympan. Då kom han hem och ville ha mat och var inte på skolhumör mer för denna dag. Gorm, gap och skrik. Edvin som satt i badet ville genast upp och kolla läget. Efter att ha värmt mat som inte dög till honom så traskade han iväg till skolan i sakta mak. Han skulle minsann bestämma själv hur dagen skulle bli. Kul kul..? Nää skulle inte tro det..

Få se nu om han gör nåt mer idag eller om dom ringer och säger att han haft en sämre dag. Det är någonting som retar honom nu igen och jag vet inte vad det är. Måste försöka komma ihåg att andas och tänka på att jag inte kan göra skolan och livet åt honom. Kan bara hjälpa till så gott det går.

Alldelens Själva..!















Var Hans och jag och handlade igårkväll. Svärmor och svärfar var här med barnen. Kände fantastiskt skönt att kunna tänka när man är i affären. =) =) Tänk att så lite kan betyda så mycket =) =)
Man behöver inte alltid ha barnvakt länge, det kan vara små korta stunder som betyder mest. Härligt.
När vi kom hem så åt vi ostkaka och såg Robinson tillsammans. *mysigt*

Barnen var nöjda på morgonen och glada.
Anton kom sig iväg till skolan i tid idag, med lite hot om att han inte skulle få sitta vid datorn annars. -25 är det ute så han var lite sur att behöva klä sig så mycket, men han förstod iallafall till sist att det nog inte är skönt att bara ha en tunn jacka och mjukisbyxor på sig.

Nu leker lillskrutten med sina gosedjur i soffan medans han ser Bollibompa, mest lek verkar det som =) =)

Bara att ta tag i dagen igen snart, kurera huvudvärken först kanske =( Nu har jag haft ont hela veckan och jag börjar känna mig sur och irriterad. Hur många panodil kan man egentligen behöva sätta i sig =(

torsdag 28 januari 2010

Lilla Vän..!

Vad bra att du är här nu..! =)

Idag har vi varit till sjukhuset med Edvin, på ögonkliniken.
Han hade fått lite bättre syn på det sämre ögat, men hon sa att han kommer alltid få ha glasögon. Lillgubben har samma synfel som mig. Översynt Sen sa hon att hon ville att han skulle ha lapp till han blir ca åtta år. Det är ju bra för fram tills dom är åtta år så kan ögat tränas.

Anton är i skolan idag och mår bra igen, så skönt =)

Själv är jag i funderingarnas värld igen =) Som alltid säg =) =)



onsdag 27 januari 2010

Igår..!

VAr jag till Boden med svärmor och Berit. Det var en trevlig tur och lite tittande i affärer. Ungarna fick lite kläder och Hans ett Par byxor. Men jag tror visst att lilla gubben har blivit lite rundare om magen *L* Anton gick hem från skolan för han mådde så dåligt, sov ett par tre timmar i soffan och var slokig resten av dagen. Idag är det bättre iallafall så i morgon kan han gå till skolan igen. Måste komma ihåg att boka en riktig hälsoundersökning för honom. Kan vara bra med tanke på hans mediciner och hans höga puls.

Mitt på dagen kom Hans hem för
det vräkte ju bara ner snö, vägarna var inte roliga, så han jobbade hemma resten av dagen. Bra med mobilt kontor ibland *L* Lycko mig slapp ut och knata i djupsnön. Nu fick vi hämta Edvin tillsammans på dagis, vi for på direkten vid tolv och hämtade hem honom. Go skrutten.
Nu är det kväller igen och j
ag ska sätta mig och scrappa lite när Edvin lagt sig.

måndag 25 januari 2010

Go morron..!

Här var det trött mösse mamma för hela slanten :(
Varför vill inte detta lilla liv som heter Edvin sova i dom arla morgontimmarna..? Skulle ju vara så himla trevligt om han ville det, men neee han ska minsan upp och leka på direkten.. *gäspar* Jag vill inte vara svartblå under ögonen längre :) :)

En lugn morgon annars, inget bråk eller bus från Anton *härligt*

söndag 24 januari 2010

Hos oss är det kväll nu..!

Och jag är så tacksam för det jag har.
Anton sitter i sitt rum och Edvin håller på att somna precis. Hans har dammsugit och skurat. Frid och ro, det är härligt.

Jag hoppas veckan blir bra och att tråkiga tankar ska skingras så jag kommer kunna sova gott om nätterna.
I morgon är det skola igen för Anton och han verkar tycka att det är okej.

Mina goungar var verkligen små här *L*

Oj..!

Jag klämde i mig två bullar och ett glas mjölk nyss. Nu har jag ont i magen :(
MEN oj så gott det var :) :)

Vi har varit ute i pulkabacken i förmiddags och så tog vi oss en promenad sedan, Edvin fick åka pulka. Härligt att få med sig alla ut istället för att bara gå själv. Tänk om man fick sällskap alltid, det vore nåt det. Nu håller Edvin på att plocka upp sina leksaker innan vi ska åka och hämta Anton vid bussen. Edvin har väntat hela helgen på att få äta hamburgare :) :)

lördag 23 januari 2010

Hemmamys....!

Mätta som bara den. Köttsoppa ala Bebbe, det var mums. Sen god efterrätt *mums*
Vi har haft det trevligt och Edvin har fått leka av sig med Josse och Ludvig, sen så klart stryka lite på katterna =) =)
Nu har vi hoppat i myskläderna allihopa och ett glas med rödvin sitter nog bra i magen. *L*

Ny dag...!

Här har Edvin varit morgonpiggelin igen. Vaknade före sex tror jag och ville absolut inte somna om. Han bara surrade och snurrade runt i sängen. Till sist fick han gå upp själv, han var så värre glad när han gick och satte sig vid tvn.
Sen har vi fikar i lugn och ro och nu ska vi snart göra oss klara och åka till Kalix en sväng för lunch hos Bebbe och Kjell. O han har tydligen fyllt år *skämmas får vi* för det hade vi då glömt. Jag är inte bra på att komma ihåg datum, det är helt hopplöst.

fredag 22 januari 2010

När kommer Anton..?

Vilken lång tid det tar mamma - säger Edvin som väntar och längtar tills Anton kommer. Vi ska ju åka buss till stan och det väntar han ivrigt på. Att åka med mig det är inte lika kul, men när storebror ska med, Då är det tydligen jätteskoj =)


Härliga Fredag..!

Så härligt att få vakna med lite frid i hjärtat. Edvin har sovit nästan hela natten i sin egen säng =) Hans har bara behövt gå en gång och lägga sig med honom, fast då somnade han själv och sov där inne ett bra tag *skrattar*

Idag verkar hela familjen harmonisk och alla är glada, det tillhör ju inte alltid vardagen här vill jag lova.
Jag är så inrutad med att Anton ska bjuda upp till kamp med skrik och bråk, man måste passa på att ta tillvara alla hans bra dagar och jag vet att det kommer en tonårsperiod snart. Usch det gör mig lite nervös, ja jag vet att man inte ska oroa sig i förskott, men nu är det ju ett faktum att det är lika bra att vara lite förberedd eftersom att man måste ligga steget före honom helst hela tiden.

Men nu så njuter vi av att det är frid och ro i huset. I går så dukade han middagsbordet och vispade grädde då jag bad
honom. =) =)
Det ni,, det har man inte sett förr.


torsdag 21 januari 2010

Lite vi vet...!

Om vad som komma skall i livet. Man planerar och springer i en slags stress vardag hela tiden. Tyvärr i allt för snabb takt ibland. Gör inte så..! Man ska inte det...! Det är ord vi hör allt som oftast, men har svårt att efterleva. Jag försöker lära mig att bara få finnas här och nu. Det är jättesvårt att bromsa upp,men jag tror att vi alla behöver det.

Vad är viktigt och vad är inte det. Att tänka en tanke på alla dem som har det så mycket svårare än oss. Dom är fler än vi tror och närmre än du tror.

Idag lägger jag mina varmaste tankar till Anna och hennes kamp mot cancern.
Hennes blogg naglade mig fast i skrämmande verkligheten, Ingen Vet..!

Tack Magda för att du hade länken. =)

söndag 17 januari 2010

En bra helg..!

Jo jag har haft en jättebra helg, men jag orkar inte skriva så mkt nu. Jag är så trött så trött. Slokat rejält sedan i gårkväll och ändå sov jag gott hos mammsen.
Alla glada då kvinnan i huset är hemma igen. Ovant att mamma är borta över natten =) =)

fredag 15 januari 2010

Trött idag..!

Det har inte varit någon bra natt inatt, jag kände mig oäven redan igårkväll. Liksom myrkryp i kroppen och allmänt blähää. Hans kom hem efter bion och då satte han sig och hjälpte Anton med virus datorn. Sånt är alltid trist, ibland är ungen så naiv och godtrogen att man blir galen. Det som är bra däremot är att han inte sitter på sidor han inte ska. Han spelar mest bara bilspel. Och går på youtube. Jätteduktig på att söka saker och information om saker och ting. Och JA vi kollad datorn hans då och då, så vi vet vad han gör.
Iallafall så mådde jag inte bra så jag la mig, kunde inte slappna av och sova alls inte ens efter en stund på spikmattan =(
Sen var det igång, attack efter attack. Bara försöka andas igenom alltihopa. Usch jag hatar när det kommer. Somnade först efter halv två någongång. =( =(

Nåja det blir en bra dag ändå tror jag. Ska på arbetsförmedlingen idag, imorgon till Sara och äta middag, sen till mamma och sova.

tisdag 12 januari 2010

Jaha...!

Vad göra nu då..?
Ungarna på dagis och skola, en avig morgon för vi försov oss till halv åtta. *Iiiiiiii*
Blä jag hatar att se monstret som Anton blir av stress. Gapat och surat. Låtit som jag vet inte vad. Positiva Edvin har iallafall lyssnat och faktiskt så gick han till sitt rum och lekte medan jag tog tag i Anton och fick honom klar :)

Efter jag lämnat Edvin på dagis så tog jag mig en välbehövlig promenad och bara andades in det friska härliga bya lukten :)

Sedan en dusch och nu har jag nyss gått igenom alla mina MÅSTE LÄSA bloggar. Ett beroende tror jag bestämt :) :) :)

Kanske man skulle ta och äta lite, jag tror det kan behövas. Magen låter ilsken. Sen får vi se :) :)

måndag 11 januari 2010

Vardag igen..!

Nu är det dags för skola och dagis igen för grabbarna, jag tror att dom tycker att det ska bli rätt skönt. Även om Anton filurade på vem som kommit på skola och varför skoldagarna måste vara sååå långa jämt :)

En lite trött pappa Hans som åkte till jobbet i morse,men han tyckte nog också att det var skönt att var tillbaka i vardagen igen.


Och nej jag är inte bebis sugen för att jag satte in bebisbilder på Edvin, jag bara tycker han var så snosig :) :)

måndag 4 januari 2010

Oj då.....!

Edvin har ju sovit länge för en gångs skull, kvart i nio tror jag klockan var. Och då hade till och med Anton hunnit ringa vid halv åtta och väcka mig och Hans. Men vi somnade om snabbt igen. *härligt* Har inte hänt på år och dar. Nu sitter Hans och jublar åt inspelade hockeyn från inatt, ja han jublar än så länge. *flinar* Han vet ju inte att dom förlorar. Jag har tjuvkollat i tidningen. Och faktiskt hållt tyst med *L*

Jag är fortfarande jätteförkyld, blä, blä, blä. Tråkigt för allt man gör så får jag hjärtklappning och dubbel och trippel slag. Nåja det ska nog snart vara över. Ingen av oss har ju behövt ha feber, så man kör på som vanligt.

Lilla yrvädret springer omkring och sjunger och leker, han frågade mig nyss om vi kunde köpa nya tomater, dom var slut. *skrattar*

Våra möbler får nog vänta ett tag på att bli hämtade, det är inte alls bra körväder med all snörök. Och det kan ju vara lika bra det. Gillar inte när nära och kära är kring vägarna. Och som alla vet så - Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge.

Nä nu ska vi snart äta lite innan vi ska åka in till biblioteket och lämna böcker plus att vi lovade att låna några nya. Och så ska det skottas ute på gården.


lördag 2 januari 2010

TorsLunda i mitt hjärta..!

oTroLigt sTor LyCka









KäRlek..!







StOR eNorm BeUNDRAN......!

Någonting nytt eller..?

Ja har det hänt nåt nytt och kuligt..? Njjjaeee tror inte det. Eller jo...! Grabbarna är hemma igen så nu är ordningen i huset återställd igen *skrattar* Känns skönt att allt är som det ska. Anton ville inte hem sa han ju på nyårsafton då jag ringde till honom. Snopet värre var det, för normalt så är han leds på att vara hos pappa efter ett par dar. Men jaha okej då. Så jag blev riktigt förvånad i morse när han ringde och sa att han ville hem för han hade hemlängtan :) :)
Edvin var också glad att vara hemma, även om han nog verkar ha haft det mer än bra hos mommo. Han har lekt med alla sina leksaker och pappa skulle vara med heeela tiden. Undrar varför karlar är bättre på att vara barnsliga än oss kvinnliga varelser. Lite orättvist tycker jag, inte sjutton har jag samma leksinne kvar som när jag var liten. Även om jag önskade det ibland.

Nu är det lördagsfrid i hela huset. Edvin har somnat och Anton sitter i sitt rum och myser, tittar kanske på sina julklappar som han saknat när han varit hos pappa.

Jag borde sätta mig och scrappa lite men jag har inte framkallat så mycket nya bilder på sista tiden, plus att jag vill ha en bättre kamera så man kan ta lite bättre foton. Men det får bli när vi har råd att lägga pengar på det. Nu ska Hans och svärfar någon dag ner till Stockholm och ta hem våra möbler som vi längtat efter länge nu. Jippiiiiiiii!!!!!!!





fredag 1 januari 2010

Endast tomten är vaken..!

Nä jag skojar bara, men så här länge har jag inte varit vaken på ett bra tag. Nog är jag trött alltid, men det går bra :) Känner att jag inte varit på topp, men det visste jag nästan före. Ett nytt år är det iallafall nu. 2010..! Oj det är verkligen så att tiden rusar fram när man blir vuxen. Snart fyller Anton 12 år och Edvin fyller 5. I huset har vi bott fyra år på trettondags afton. Hmmm ja en hel del har man hunnit med under dom åren.