måndag 6 december 2010

Visste väl det..!

Antons dag i skolan går INTE bra, han irriterar dom andra och stör dem så dom är väldigt sura på honom nu. Tänk att jag visste väl det i morse, det var någonting i hans sätt som gör att man bara vet att nu kommer det nåt snart. Och så det vanliga samtalet från skolan. Hej...! Du, har Anton tagit sin medicin idag..? Ska han ha en till tablett eller..? Vikarier som hoppar in för den ordinarie idag.
Ja så mina vänner ser livet ut allt för ofta hos oss. Lugna dagar och stökiga dagar. Och en skola som inte riktigt har en reserv plan för att bemötta dessa jobbiga dagar då han reagerar utåt. Och *kompisar* som flyr och inte vill veta av honom.
Sen en skamsen och vilsen kille som kommer hem efter en svår dag.

Om någon tror att det känns ok i ett mamma hjärta så då tror dom grymt fel.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad ledsen man blir när de där dagarna kommer i mammahjärtat. Det är ju så hemskt, man vill ju så gärna hjälpa till, men vet inte vad man ska göra.
Tyvärr har ju skolorna ofta stora problem med att bemöta våra barn, vilket inte underlättar. Jag glömmer aldrig första gången skolan ringde efter att min son börjat i AS-skolan och jag svarade med hjärtat i halsgropen, hållandes andan och bara väntade på "gnället". Då var det min son som fått en smäll av ett annat barn och jag blev så glad att jag svarade jaja men dåså, det var väl bra och la på!!! Jag fick ju ringa upp sen och förklara så de inte skulle tro att jag inte var klok, *skrattar*
Hoppas ni kan lista ut vad det beror på att han inte mår bra i skolan, er prins.
Kramar om dig vännen//Lena

Maria sa...

Usch ja, känner så väl igen smärtan. *lägger en hand på axeln*

Hopas att det på något vis blir lättare för er.


Kramar om! // Maria

Ivana sa...

Jag blir så arg när ett ställe som skolan inte kan hantera sådana saker. Skolan ska ju vara en trygg plats för alla barn. Hoppas att din fina Anton snart inte behöver komma hem skamsen och vilsen, det ska inget barn någonsin behöva göra.

Annelie L sa...

Det skär i mitt hjärta när jag läser ditt inlägg, stackars Anton, han ska inte behöva känna skam för att han har haft en jobbig dag, och du ska inte behöva känna skuld över att din fina son inte fått rätt omhändertagande i skolan.
Stor kram till dig // Annelie