tisdag 14 december 2010

Hå hå ja ja...!

Jag är så trött att ögonlocken bara vill trilla igen. Medicinen gör sitt :) Det är ju iofs bra, fast jag har liksom inte tid att vila.

I går så var jag på Edvins Luciamorgon på dagis. Så fina små barn. Man blir glad att se dom i alla dessa tomte, stjärngosse och lucia kläder. Men vad kallt det var, alla såg ut som Rudolf med röda mulen efter en stund :)
Efter en värmande kopp te så tog jag mig till bussen för att åka hem och baka till Antons Lucia tåg som var på kvällen.
Dom skulle också vara ute, men då det sjönk ner mot -20 så blev det inne istället. *hurra*
Det var en helt knäckt kille vi tog hem sedan, fyra lussetåg på en dag för honom. Nerverna var maxade till bristningsgränsen och han kurkade på hemmaplan, jag kan tycka så här i efterhand att det är vanskligt att han ska behöva stå ut med att *vara* som alla andra. När jag ser hur slut han blir. Men samtidigt så är vi så stolta att han klarar det. Och det är han med. Men jag måste dra gränser någonstans känner jag.Tänkte inte på att dom skulle Lussa så många gånger, han hade ju inte behövt var med alla gånger, men men..! Det är sånt jag får bli bättre på att kolla helt enkelt. Han ska inte alltid utsättas för det som är påfrestande och jobbigt.

3 kommentarer:

Maria sa...

Åh så jobbigt!
Fyra stycken, det lät ganska så mycket de.

nej jag håler med dig. Visst var det duktigt av honom. Men...att sen vara helt slut hemma. Då kanske man får se om det går att redusera lite.

Ja om det går och han vill kanske.
Hoppas du får vialt och blir lite piggare i eftermiddag.

kramar om!! / Maria

Anonym sa...

Visst är det härligt med dessa Luciatåg med alla småtomtar, stjärngossar, pepparkaksgubbar, tärnor & Lucior. Lite falsksång och några som inte kan vara still, så fint och så mysigt. Men lite kallt utomhus...brrr!!!

Varför så många som fyra? Som du säger så är det ju härligt att han är stolt att han klarade av det, men till vilket pris? Det måste ju gå att i förväg lägga upp det på ett sätt att han kan vara med på hälften och ändå känna sig stolt och glad.
Ingen begär ju att en allergiker ska känna sig stolt om de klarar att vara där de mår dåligt till priset av ett allergiutbrott senare.
De måste ju kunna ge honom samma förutsättningar att vara nöjd med sin insats i skolan utan att han ska må dåligt efteråt, vare sig det är Luciatåg eller läxor.
Men det är ju inte alltid så lätt att veta när gränsen är nådd iofs, och svårt att säga nej när det är kul.
Kram och hoppas att han mår bättre nu//Lena

Annelie L sa...

Hoppas kvällen blev lugn och att han orkade varva ner efter den denna tuffa dag // Kram